мај 2, 2024
Valjevo

Plazma sportske igre mladih u Mionici

Podelite post:

 

U Mionici će  u Sportskoj hali  SC Mionica, u utorak , 09. Aprila, sa početkom u 10.00 č, započeti takmičenja Plazma Sportskih igara mladih / edukativna ekološka radionica Zero Waste, i potom,  Turnir u malom fudbalu Coca-Cola kup.

Cilj Zero Waste  takmičenja je da učenici, u okviru ekološke radionice, steknu nova znanja iz ekologije i značaju reciklaže . Takodje, u fokusu Coca-Cola kupa je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno. Coca- Cola kup turnir  se održava u konkurenciji devojčica i dečaka, uzrasta 2008. i mladji.

Dečaci i devojčice od petog do osmog razreda osnovnih škola iz MIonice, kroz sport i zabavu učestvovaće u realizaciji edukativne radionice Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu, gde će naučili o načinima zaštite vode i vazduha od zagađivača, očuvanju raznolikosti živoga sveta i značaju recikliže. Sportski deo odvijaće se na „zelenom poligonu“. Ovom kampanjom Coca-Cola želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom “Svet bez otpada”.

Sportske igre mladih su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

SIM podržavaju brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Međunarodna ekspanzija projekta rezultirala je činjenicom, koju sa ponosom ističemo, da se 2024. godine porodici Sportskih igara mladih pridružila i četvrta država članica – Slovenija.

Coca Cola Zero Waste  – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu

Treću godinu u nizu,ovom kampanjom ,Coca-Cola želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom Svet bez otpada.

Coca-cola želi da se do 2025. godine sva njihova primarna ambalaža može u potpunosti reciklirati te da do 2030. godine udeo recikliranih materijala u njihovoj primarnoj ambalaži bude najmanje 50% , to znači da Coca-cola do 2030. godine želi prikupiti i reciklirati jednaku količinu boca i limenki koje stavljaju na tržište.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X