мај 26, 2024
Valjevo

Ujedinjena patriotska opozicija: Oslobodimo Valjevo!

Podelite post:

 

GrO POKS-a izdao je saopštenje za javnost u kom se navodi da je POKS formirao koaliciju sa strankom „Mi-snaga naroda prof.dr Branimir Nestorović“.

„Na veliki Pravoslavni praznik- Blagovesti, okončani su pregovori između dve organizacije, Mi- snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović i Pokret obnove Kraljevine Srbije Voja Mihailović, gradski odbori Valjevo. Lideri Gradskih odbora Stefan Stefanović i Marija Ilić, postigli su dogovor o saradnji u predizbornoj koaliciji, koja će nositi ime „Ujedinjena patriotska opozicija“.

U zajedničkom saopštenju navode da će se boriti za: Ekologiju i očuvanje prirode, smanjenje aerozagađenja, obustavljanje iskopavanja litijuma u našem kraju. Takođe, akcenat kampanje biće na smanjenju broja kladionica u Valjevu, podrška porodice i renoviranju ginekologije, poboljšanju života na selu.

„Borićemo se za sve što će vratiti pristojan život našim sugrađanima. Od infrastrukture, fabrika, poljoprivrede, zdravstva, kulturnih institucija, do ekologije i samog životnog standarda u Valjevu.

Mi nismo u zatvorenoj koaliciji i u pregovorima smo sa još nekoliko pokreta i udruženja, sa kojima ćemo izaći na izbore. Nikakva saradnja, niti pregovori neće se dogoditi sa Srpskom naprednom strankom, Srpskom radikalnom strankom ili Socijalističkom partijom. Otvoreni smo za saradnju sa svima koji nemaju nikakvih dogovora niti delovanja sa pomenutim partijama. Cilj nam je potpuno ujedinjenje stranaka i pokreta desnice i desnog centra, ali ne po svaku cenu. Cena koju neko mora platiti da bi ušao u pregovore sa nama jeste garancija da neće imati predizbornu ili postizbornu saradnju sa SNS, SPS ili SRS.

Borićemo se da očistimo grad od tragova crvene kuge- Komunizma. Da sačuvamo našu lepu istoriju, tradiciju i ćirilicu. Da možemo izaći svetlog obraza pred ustaničke pretke Iliju Birčanina, Aleksu Nenadovića, Hadži Ruvima, Petra Molera, pred vojvodu Mišića i generala Mihailovića, pred duhovne oce vladiku Nikolaja i oca Justina Popovića. Da naše potomstvo zna za svoje korene i da se tim korenima ponosi.“, izjavili su Marija Ilić POKS Valjevo i Stefan Stefanović “Mi – snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović GrO Valjevo ”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X