мај 6, 2024
Valjevo

Održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Valjevu

Podelite post:

 

Četvrta redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024, održana je danas u prostoru Svečane sale Valjevske gimnazije, jedne od najprestižnijih obrazovnih institucija u našoj zemlji.

Pre početka sednice Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, upriličen je sastanak delegacije Olimpijskog komiteta Srbije sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i njegovim saradnicima, članom Gradskog veća Vladimirom Miškovićem i direktorom Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Željkom Ostojićem.

Delegacija OKS koju su činili predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, potpredsednice Marija Desivojević Cvetković i Milica Đuričić, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki, razgovarali su o produbljivanju sportske saradnje sa Valjevom, a gradonačelnik Gojković je istoristio priliku da prisutne izvesti o svemu što je urađeno u Valjevu što se tiče sporta, a prvenstveno sportske infrastrukture.

Nakon prijema kod gradonačelnika Valjeva, održana je sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju.

Prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, direktorka Antidoping agencije Srbije prof. dr Milica Vukašinović-Vesić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu prof. dr Sanja Mandarić, kao i predstavnici nacionalnih i lokalnih institucija.

Predsednik OKS Božidar Maljković je u ime Olimpijskog komiteta Srbije u uvodnom delu sednice uručio poklon gradonačelniku grada Valjeva Lazaru Gojkoviću i iskoristio priliku da pozdravi sve članove Skupštine i da se zahvali gradonačelniku grada Valjeva i njegovim saradnicima, kao i direktoru Valjevske gimnazije prof. Predragu Jevtiću na gostoprimstvu, podršci i saradnji, u pripremi i organizaciji godišnje Skupštine OKS.

„Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu na 4. redovnu sednicu Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024. Kao što je svima vama poznato, iz godine u godinu aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije sprovodimo izvan Beograda, kad god je to moguće. Naš dolazak i održavanje godišnje sednice Skupštine baš na ovom mestu u Valjevu ima posebnu simboliku i značaj imajući u vidu da je ovo druga godina rada na projektu uvođenja Olimpijskog obrazovanja u školski sistem u Srbiji kao izbornog predmeta. Smatram da posle prošlogodišnje najstarije gimnazije u Srbiji, karlovačke, nismo mogli naći prikladnije mesto od prestižne Valjevske gimnazije, sa tradicijom dugom više od vek i po za organizaciju ovogodišnje sednice“, rekao je Maljković.

Nakon predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, prisutnima se obratio gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred grada Valjeva. Valjevo je grad sporta i zaista smo srećni što se 4. redovna sednica održava baš u Valjevu, u sali Valjevske gimnazije. Uspeo sam da informišem predsedništvo o tome šta smo sve uradili i mislim da možemo da budemo ponosni na to šta je u prethodne četiri godine u Valjevu urađeno. Prvenstveno mislim na sportsku infrastrukturu, a zamolio sam sve i molim i vas da nam pomognete u kruni svega, a to je izgradnja sportske hale u Valjevu, koja će biti reprezentativna i siguran sam maksimalno korišćenja u narednom periodu, što se tiče svih evropskih i svetskih takmičenja. Rekao sam već da je Valjevo grad sporta i sada postižemo odlične rezultate, a evo koristim i ovu priliku da najavim „Mini sajam sporta“, koji će već u četvrtak biti organizovan, kada će se predstaviti svi sportski klubovi koji čine Sportski savez grada Valjeva. Želim vam prijatan boravak u Valjevu“, naglasio je gradonačelnik Gojković.

Današnje prisustvo ministra sporta, gospodina Zorana Gajića i saradnika na godišnjoj sednici Skupštine OKS svedoče o uspešnoj saradnji ove dve institucije, što je ministar u pozdravnoj reči i potvrdio.

„Vrlo je retka prilika da se na jednom mestu skupi elita sportskih radnika. Svi mi koji smo ovde imamo veliku odgovornost kada je u pitanju razvoj srpskog sporta. Olimpijski komitet Srbije je najvažnija stručna organizacija što se tiče vrhunskog sporta. Sa velikim zadovoljstvom ističem da imamo besprekornu saradnju, sve radimo zajedno, informišemo se o svakom koraku, imamo redovne sastanke. Za sve što treba olimpijskom sportu siguran sam da je Olimpijski komitet Srbiji maksimalno na usluzi“, poručio je između ostalog ministar Gajić.

Po završetku sednice, delegati i gosti imali su priliku da obiđu Dom sporta koji nosi ime osnivača Srpskog olimpijskog kluba, generala Svetomira Đukića.

 Tekst i foto:Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X