мај 5, 2024
Valjevo

SNS i SPS u proširenoj koaliciji zajedno izlaze na lokalne izbore u Valjevu

Podelite post:

 

Valjevonadlanu.rs nezvanično saznaje da na predstojeće valjevske izbore izlaze u koaliciji SNS i SPS zajedno , kojima se pridružuje još devet stranaka, kao i udruženja građana, što znači da jedanaest stranaka zajedno trijumfuje na lokalnim izborima u Valjevu u proširenoj koaliciji  Po istim saznanjima, koalicioni sporazum biće ozvaničen nakon što izbori budu i zvanično raspisani.

Kako naši izvori navode, na političku scenu vraća se bivši gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović, što je novost za političku scenu i predstojeće lokalne izbore u Valjevu, dok su ključni ljudi buduće koalicije Lazar Gojković i Djordje Milanović.

SNS kao najveća politička grupacija i SPS, odlučile su da zajedno učestvuju na lokalnim izborima raspisanim za 2. jun.2024. godine u proširenom sastavu.

Podesetimo, da su SNS i SPS bile su u koaliciji od 2012. do 2014. godine kada je SPS potisnuo SNS iz vlasti, a u periodu 2016. do 2020. a nakon toga nosilac vlasti  je bila Srpska napredna stranka.

Sačinjena lista odbornika za predstojeće izbore nije zvanična sve do potpisivanja koalicionog sporazuma i davanja saglasnosti Izvršnog odbora a tada će biti poznato ko se izborio za mesto na listi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X