мај 26, 2024
Valjevo

Ujedinjeno Valjevo može: Lažna ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Podelite post:

 

„Ujedinjeno Valjevo može-sVAnuće“ u izdatom saopštenju navode da se na listi Ruske stranke koja se volšebno pojavila i podnela svoju kandidaturu za lokalne izbore u Valjevu kao lista nacionalne manjine ima Rusa isto koliko ima i vanzemaljaca – nijedan. Zapravo, veća je verovatnoća da je neko od kandidata sa ove liste vanzemaljac nego da je Rus.Saopštenje prenosimo u celosti:

„Na listi Ruske stranke koja se volšebno pojavila i podnela svoju kandidaturu za lokalne izbore u Valjevu kao lista nacionalne manjine ima Rusa isto koliko ima i vanzemaljaca – nijedan. Zapravo, veća je verovatnoća da je neko od kandidata sa ove liste vanzemaljac nego da je Rus.

Radi se o običnoj prevari u režiji Srpske napredne stranke i izigravanju zakona koji daje mogućnost da liste nacionalnih manjina i bez prelaska cenzusa i sa manjim brojem potrebnih glasova osvoje odborničke mandate i uđu u lokalni parlament.

Gradsku izbornu komisiju pitamo kako je utvrdila da se radi o izbornoj listi ruske nacionalne manjine i tražimo da se kandidatura ove liste poništi, jer se radi o očiglednom izigravanju Zakona o lokalnim izborima. Na ovoj „ruskoj“ manjinskoj listi Rusa nema.

Cilj pojavljivanja ovakve lažne ruske manjinske liste na izborima je da se korišćenjem sentimenta prema Rusiji privuku nedovoljno informisani građani i tako i bez prelaska izbornog cenzusa od 3% osvoje odbornička mesta koja će onda biti priključena već podosta šarenom taboru Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka zna da u Valjevu gubi izbore, a ovo je samo očajnički pokušaj da prevarom nakon izbora nekako dođu do mogućnosti da formiraju skupštinsku većinu.

Naše sugrađanke i sugrađane pozivamo da nikako ne nasedaju na ovu očiglednu prevaru SNS-a i ne glasaju za listu pod nazivom Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović. Ne smemo da dozvolimo da naprednjaci na prevaru još 4 godine uništavaju naš grad.

Ujedinjeno Valjevo moze – sVAnuće.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X