мај 26, 2024
Valjevo

UPO podnela prigovor GIK-u

Podelite post:

 

Ujedinjena patriotska opozicija podnela je prigovor GIK-u protiv rešenja kojim je proglašena izborna lista Ruske stranke. U obrazloženju Prigovora koji je podnela Ujedinjena patriotska opozicija se navodi da je GIK doneo odluku o nezakonitom proglašenju.

„Naime, tokom predaje nezakonite izborne liste dostavljeni su i „izjave birača da podržava izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada Valjeva, raspisane za 02.06.2024. godine, čiju listu je navodno podržalo 400 birača. Takve izjave nisu pravno valjane, tačnije nezakonite su, iz razloga jer imamo saznanja da napred navedene izjave nisu potpisali birači već treća lica, jer je evidentno da su potpisi na više izjava identični, dakle to su falsifikati! A što bi se lako utvrdilo u sudskom postupku metodom grafološkog veštačenja veštaka grafologa. Postoje i građani koji tvrde da oni nisu potpisivali tu listu, a oni su svedoci koji su neoborivi. A što je suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti član 8, o nedozvoljenosti obrade podataka o ličnosti stav 1 bez dozvole samog fizičkog lica koje nije dalo pristanak“, navodi se u Obrazloženju.

Iz navedenih razloga ova koalicija traži od GIK-a da usvoji ovaj prigovor, uz poništenje svih tih izjava koje su nezakonite, kao i poništenje Rešenja 013-14/2024 od 28.04.2024. o proglašenju cele liste, jer je grubo prekršen član zakona 77. Zakona o lokalnim izborima.

Ujedinjena patriotska opozicija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X