јул 27, 2024
Valjevo

Dani sremuša 2024- uberi zdravlje

Podelite post:

Svečanost povodom jubilarne, desete manifestacije Dani sremuša, održana je 13.05. u  hotelu Omni centar u Valjevu uz kulturno umetnički programa i predstavljane dosadašnjeg rada i rezultata manifestacije.

Ideja da se ovoj samonikloj biljci, važnoj za zdravlje i čišćenje organizma posveti manifestacija, započeta je pre 10 godina.

U okviru svečanosti organizatori Klub Ars Nova, Turistička organizacija Valjevo, Udruženje za negovanje tradicije I kulture valjevskog kraja predstavili su dosadašnji rad I postignute ciljeve   manifestacije,  koja se godinama realuzuje u selu Donji Taor. 

Kroz manifestaciju postigli smo sledeće rezultate; Promociji sremuša kao zdravoj biljci, promociji planine Povlen i Taorskih vrela, otvorila su se vrata novim manifestacijama na Povlenu, izdali Kuvar o sremušu Aćima Aleksića,  odštampali priču o sremušu  Radovana Belog Markovića, Sava Savanović  priče o sremušu Zorana Mujbegovića, Kuvar jela od sremuša mr Dragomir Antonć, inicirali  zaštitu Povlen, koja se nalazi na usaglašavanju kod nadležnog ministarstva, promociji sela i života na selu.

Turistička organizacija Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X