јул 27, 2024
Valjevo

Ruska stranka poziva na izbore

Podelite post:

 

IZBORI 2024

Ruska stranka prvi put se oglasila, čija izborna lista na predstojećim lokalnim izborima u Valjevu nosi naziv “Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović”, koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 2. Pored poziva koji je upućen svim građanima grada Valjeva da 2. juna 2024. godine izađu na izbore, takođe, navode, da je prethodno podnet prigovor Gradskoj izbornoj komisiji i Višem sudu u Valjevu i da na izbornoj listi ove stranke nema Rusa i da će se finansirati iz javnih izvora za potrebe izborne kampanje, navodi se u saopštenju:

„Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović, poziva sve građane grada Valjeva, da 2.juna 2024. godine, izađu na izbore za odbornike u Skupštini grada Valjeva.

Naša lista na glasačkom listiću će biti pod rednim brojem 2. Napominjemo, jedina smo lista na čije je podnošenje podnet prigovor Gradskoj izbornoj komisiji i Višem sudu u Valjevu, a kao osnovni razlog je navedeno da mi nismo Rusi.

Istine radi, mi nismo Rusi, nego Srbi pravoslavne vere i građani grada Valjeva koji zastupaju interese Ruske stranke, uredno registrovane stranke u Srbiji.

Mi nemamo ništa protiv što:

U Srpskoj naprednoj stranci nisu samo Srbi,
U Pupsu samo penzioneri,
Svanuću samo oni koji gledaju ka istoku gde sviće i gde se sunce rađa,
U Zelenim samo oni koji sade drveće i ostalo bilje,
U Ekološkim samo oni koji čiste životnu sredinu, ne bacaju papiriće i prljaju okolinu,
U Demokratskoj gde nisu svi demokrate, a nekima je predsednik državljanin Francuske.

Smatramo da u demokratskoj državi svi imaju pravo da biraju i budu birani, a Srbija je demokratska država.
Naša lista sastavljena je od mladih ljudi, prvenstveno okrenuti Pravoslavnoj veri, otadžbini, porodici, tradiciji i bratskoj Rusiji.

Mi ne tražimo podršku od građana našeg grada koji ta načela ne poštuju i od onih koji zagovaraju da naša deca svoje roditelje ne zovu tata i mama, već roditelj jedan i dva.

Od takvih nam podrška nije potrebna, niti je mi njima pružamo.

Obećavamo da će naši odbornici davati i podržavati svaki predlog, koji će građanima omogućiti da bolje žive, u čistom i mirnom Valjevu!

Građani, izađite i glasajte listu pod rednim brojem 2.

 

Živela Srbija!
Živela Rusija!
Živelo Valjevo!

Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović“

Foto: RFE/RL (TV Chreen chot)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X