јул 27, 2024
Valjevo

Gradonačelnik predstavio ideju budućeg Gradskog trga i podzemne garaže

Podelite post:

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković na koferenciji za novinare, predstavio je predlog i ideju grada o budućem izgledu Gradskog trga i podzemne garaže na prostoru nekadašnjeg objekta NIS-ove pumpe.

Prema njegovim rečima, ovaj prostor će u narednom periodu postati novo lice Valjeva, novi centar sa podzemnom garažom i sa novim gradskim trgom.

Опис није доступан.

“U ovom trenutku, mi pregovaramo sa Ministarstvom privrede, jer je ideja da to sve uradimo kroz javno-privatno partnerstvo. Postoje gradovi u Srbiji koji su podzemne garaže rešavali na taj način. Mislim da je u Valjevu parkiranje u centru veliki problem i pored toga što smo u prethodnom periodu sređivali parkinge i površine u stambenim i blokovskim naseljima. Sada je neophodno da uradimo nešto veliko, a smatram da je podzemna garaža upravo to, jer će ona u centru grada rešiti problem parkiranja”, poručio je gradonačelnik Gojković.

“ Imate priliku da vidite kako naš predlog konceptualnog rešenja izgleda, a u narednom periodu ulazimo u sve vezano za javno-privatno partnerstvo. Već sada pripremamo potrebnu dokumentaciju, nakon čega idu svi koraci koji su potrebni za projekto-tehničku dokumentaciju i naravno posle toga sledi izgradnja svega ovoga što sam danas ispričao”, kazao je Gojković.

U ovom trenutku, okvirno bi podzemna garaža trebala da ima dve etaže, sa najmanje 250 parking mesta, najavio je između ostalog gradonačelnik Gojković.

Опис није доступан.

“Postoji radna grupa na nivou grada, konsultovaćemo sve stručne ljude i uključiti ih da nam daju što više predloga i rešenja. Svakako smatram da to sutra treba da bude prostor koji će spojiti Tešnjar, Hram i naravno centralni deo grada – Dom kulture, Gimnaziju i sve ostale ustanove.

Pričali smo 2020. godine o završetku Gerontološkog centra, o početku izgradnje brze saobraćajnice, vrtićima, o tome da ćemo se baviti rešavanjem problema aerozagađenja, novim investitorima i mislim da je to pet krupnih razloga da verujemo i u ovu priču”, zaključio je gradonačelnik Gojković.

Опис није доступан.

Foto: valjevonadlanu.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X