јул 27, 2024
Valjevo

Uređenje Doma vojske uz podršku ministarstva kulture

Podelite post:

 

Ministar kulture u Vladi Srbije Nikola Selaković je saopštio da se nada da će do sledećeg uručenja Književne nagrade „Desanka Maksimović“, čijim povodom je danas bio u Valjevu, biti spremljena projektna dokumentacija za projekat Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ i da će uz pomoć Ministarstva kulture krenuti realizacija uređenja zgrade bivšeg Doma vojske za potrebe biblioteke.

„Nadam se da ćemo do sledećeg uručenja nagrade imati svu projektnu dokumentaciju za objekat Matične biblioteke čiji je član bila i Desanka Maksimović, a svakako će se u realizaciju tog velikog poduhvata za najstariju i najvažniju kulturnu ustanovu Kolubarskog okruga i grada Valjeva krenuti uz pomoć Ministarstva kulture“, istakao je Selaković.

On je sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem obišao danas Dom vojske i uverio se u značaj ovog zdanja, koje se decenijama ne koristi. Ministar kulture je najavio da će Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ koja godinama nema adekvatan prostor, biti predat nekadašnji Dom vojske, čime će se rešiti jedan od najvećih problema najstarije i najvažnije ustanove kulture na teritoriji ovog dela Srbije.

Foto: valjevo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X