јун 18, 2024
Valjevo

Birački spisak za predstojeće izbore zaključen u ponoć

Podelite post:

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije je saopštilo da je noćas u ponoć zaključen Jedinstveni birački spisak.

„Podsećamo javnost, da u skladu sa usvojenim zakonskim rešenjem, građani koji su u poslednjih 11 meseci, počev od 3. jula 2023. godine, menjali prebivalište neće moći da glasaju na novoj adresi.

Ministarstvo je uputilo instrukciju jedinicama lokalne samouprave da se izvrše sve potrebne izmene u delu biračkog spiska koji se odnosi na teritoriju jedinice lokalne samouprave, kako bi se uspešno završile date obaveze, kvalitetno i na vreme. Takođe, zaposleni u Ministarstvu i referenti na lokalu rade maksimalno posvećeno, većina njih prekovremeno, kako bi se ispoštovali svi zahtevi i rokovi, te u tom smislu, javnost ne mora da brine.  U periodu od 18. maja do 29. maja u ponoć građani mogu da upute zahtev za upis ili promenu podataka koji se odnose na evidenciju birača i to elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava koristeći uslugu „Zahtev za upis/promenu podataka u Jedinstvenom biračkom spisku“ ili popunjavajući obrazac u njihovom matičnom gradu, odnosno opštini“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X