јул 27, 2024
Valjevo

Značajna sredstva Ministarstva rudarstva i energetike Valjevu

Podelite post:

 

Zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović, potpisao je ugovore sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović, za programe energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Od 137 lokalnih samouprava na ovom javnom pozivu, Valjevo je od Ministarstva rudarstva i energetike dobilo sredstva za dva projekta i to za sufinansiranje dela Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji se odnose na sufinasiranje mera porške socijalno ugroženim građanima, u iznosu od 1.800.000,00 dinara, od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 1.200.000,00 dinara i za sufinansiranje dela Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građana koji ne spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, u iznosu od 20.700.000,00 dinara, od čega grad Valjevo izdvaja 13.800.000,00 dinara.

„Grad Valjevo zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike četvrtu godinu za redom nastavlja sufinansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Novina ove godine je da ćemo raspisati i Javni poziv za sufinansiranje podrške socijalno ugroženim građanima, pod povoljnijim uslovima, jer nam je želja da svi naši sugrađani imaju mogućnost unapređenja energetske efikasnosti svojih domaćinstava. Želim da izrazim veliku zahvalnost Ministarstvu rudarstva i energetike za sve projekte koje zajedno realizujemo i nadam se da će se ova uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti“, poručio je zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X