јул 27, 2024
Valjevo

Ujedinjena patriotska opozicija: Pokušali da spreče listu dr Branimira Nestorovića

Podelite post:

 

Ujedinjena patriotska opozicija u saopštenju za javnost navodi da je koalicija Svanuće prekršila potpisani dogovor o nenapadanju I pokušala da njihovoj listi onemogući učešće na izborima. Saopštenje prenosimo u celosti :

„Ideološki zaslepljeni pojedinci pokušali da spreče listu dr Branimira Nestorovića da  učestvuje na gradskim izborima u Valjevu.

Izborni štab grupe građana UJEDINjENA PATRIOTSKA OPOZICIJA VALjEVO – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović uz danonoćni angažman članova i simpatizera MI SNAGA NARODA, Monarhističkog kluba Valjevo, Gradskog odbora POKS, četničkih, monarhističkih i nacionalnih udruženja, uspeo je u zakonskom roku da obezbedi podršku preko osam stotina građana Valjeva i podnese listu kandidata za odbornike  Gradskoj izbornoj komisiji.

Koristimo i ovu priliku da se zahvalimo svakom građaninu koji nam je dao priliku da se takmičimo na predstojećim izborima i tako predstavimo naše kandidate i izborni program.

Gradska izborna komisija je proglasila našu listu ispravnom i dodelila joj redni broj 6 ( šest ).

Tada, odjednom i iznenada, počinju pravi problemi za naš izborni štab.

Naime, predstavnici Đilasove koalicije „SVANUĆE“ podnose protiv naše i još tri opozicione liste prigovore sa namerom da obore te liste i spreče sve nas da učestvujemo na predstojećim izborima.

Interesantno je da ta grupacija okupljena oko Zeleno levog fronta i Đilasove SSP nisu podneli ni jedan prigovor na liste koje su podneli koalicija Valjevo sutra- Aleksandar Vučić i grupe građana SAD dojučerašnjeg socijaliste Pavlovića.

Očigledno je da SVANUĆE u Valjevu nema ideju, kao što to njihovi šefovi gromoglasno najavljuju u Beogradu, da „promene sistem“ već im je ideja da se pre svega oslobode svih konkurenata iz opozicije. Naivno, sebično su poverovali da će oni u budućoj skupštini Valjeva biti jedina opozicija.

Donekle razumemo tu sebičnost, da se elegantno i bez izbora oslobode konkurencije, računajući na to da će u takvoj situaciji, da se desila, oni po automatizmu dobiti i naše glasače, koji inače nikada za njih, takve kakvi jesu, ne bi glasali.

Takve primitivne i blamažne motive donekle razumemo, ali ne opravdavamo jer smo prepoznali i neke mnogo opasnije motive za takvo ponašanje.

Nedvosmisleno smo iz pouzdanih izvora saznali da prema našoj grupaciji gaje ideološku mržnju.

U toj koaliciji postoje nama dve srodne stranke : NDSS i Novo lice Srbije, koje su očigledno u manjini u takvom sastavu koalicije.

Đilasovci i Zeleno levi front, koji su deo svetskih internacionala i ideološki sledbenici titoističkog antisrpskog „komunizma“, prepoznali su prof. dr Branimira Nestorovića i našu listu, čiji je dr Nestorović nosilac, simbol i zaštitni znak, kao veliku opasnost i zato su prema nama otvorili svoj front.

Oni, takvi kakvi jesu, najbolje znaju da je naša lista stvarno okupila i ujedinila u Valjevu rodoljubive, nacionalno demokratske, suverenističke, tradicionalističke i lokal patriotske porodice i pojedince koji se protive bilo kojem i bilo čijem pokušaju da se Valjevom i Srbijom upravlja iz globalističkih centara moći.

Mi ne krijemo da smo konzervativci koji žele da se u Valjevu živi u okviru tradicionalnih porodica na srpski način, kako su živeli svi naši preci poslednjih hiljadu godina.

Zeleno levi, koji su u stvari na površini žuto plavi a ispod površine krvavo crveni, planiraju da u Valjevo dovedu i predstave kao normalna sva moguća globalistička izopačenja i devijantna ponašanja. Isto onako kao što su njihovi ideološki roditelji to pokušali 1941. u takozvanoj Užičkoj republici.

Napali su nas vrlo ozbiljno, iako smo cele prošle godine sa svim strankama koje danas čine SVANUĆE pregovarali i na kraju potpisali Sporazum o međusobnom nenapadanju i solidarnosti ako neko bude nepravedno napadnut i ako nam bude ometano delovanje.

Ne samo da nisu ispoštovali taj Sporazum, već su podmuklo pokušali da nas isključe iz izborne utakmice.

Do izbora a i posle izbora, u Gradskoj skupštini Valjeva, sa tim ideolozima SVANUĆA ćemo voditi ideološku borbu na koju su nas izazvali.

Sa delovima te koalicije koji su nam ideološki bliski  (NDSS i Novo lice Srbije) ćemo u budućem gradskom parlamentu sarađivati po svim pitanjima koja su od interesa za Valjevo, a u skladu sa zajedničkom ideologijom nacionalne demokratije.

Sve ovo pod uslovom da se izvuku ispod ideološkog šinjela Zeleno levog, Žuto plavog i Crvenog fronta, delujući slobodno u skladu sa svojim uverenjima i deklarisanim programima.

Izborni štab UJEDINjENE PATRIOTSKE OPOZICIJE – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović nastavlja sa predizbornim aktivnostima promocije, svoje liste kandidata i programa za unapređenje života u našem gradu.

Posebnu pažnju posvetili smo dvema posetama dr Nestorovića Valjevu.

Prva će biti posvećena poseti valjevskim crkvama i manastirima. Tada ćemo organizovati konferenciju za medije i razgovor prof. Nestorovića sa novinarima.

Pred sam kraj kampanje, pripremamo završnu konvenciju na kojoj će govoriti i prof. dr Branimir Nestorović.

Šef izbornog štaba i prvi na listi grupe građana

UJEDINjENA PATRIOTSKA OPOZICIJA VALjEVO

za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović

Milan Petrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X