јун 18, 2024
Valjevo

U nedelju u Bolnici i Domu zdravlja Preventivni pregledi  

Podelite post:

 

U nedelju 26. maja 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja i Bolnici Zdravstvenog centra Valjevo biće omogućeni besplatni preventivni pregledi za građanstvo. U nedelju 26. maja od specijalističkih pregleda pregleda biće omogućen osnovni klinički pregled uz merenje vrednosti osnovne krvne slike i merenje vrednosti krvnog pritiska. 

Od specijalističkih pregleda ovoga puta akcenat je na prevenciji pa su u fokusu pedijatrijska populacija, deca i školarci kojima je omogućen pregled specijaliste fizijatrije. A za adultno stanovništvo biće omogućen pregled kod pneumoftiziologa uz RTG pluća po proceni lekara pulmologa, a za popuilaciju iznad 50 godina života koja ima znatan pušački staž RTG snimak pluća će biti obavezan u sklopu ovih preventivnih pregleda. U nedelju će biti moguće uraditi i  laboratorijske analize: krvna slika, hormoni štitaste žlezde FT4, FT3, TSH, tumor marker za mušku populaciju PSA. 

Preventivni pregledi za građanstvo su prilika da se potpuno besplatno pregledaju čak i građani bez zdravstvenog osiguranja tj. overene zdravstvene knjižice.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X