јул 27, 2024
Valjevo

Za opremanje Omladinskog kluba u Mionici još tri miliona

Podelite post:

 

Ministarstvo turizma i omladine i opština Mionica izdvojili su tri miliona dinara za drugu fazu radova kojom je predviđeno renoviranje i opremanje Omladinskog kluba u Mionici. Prva faza, koju je takođe podržalo Ministarstvo sa 2,7 miliona dinara, podrazumeva grube građevinske radove je završena, a uskoro se očekuje nastavak na drugoj fazi radova.

– Kao što smo i najavili, nastavićemo radove na opremanju Omladinskog kluba. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministrstvu turizma i omladine na izdvojenim sredstvima koja će nam biti od velikog značaja. Od izuzetne važnosti nam je da mladi u Mionici imaju edukativne programe, da kvalitetno provode svoje vreme i da budu podrška u stvaranju zajednice koja ima svetlu budućnost. Sigurno je da će Omladinski klub biti mesto gde se rađaju nove i kvalitetne  ideje koje će biti korisne za razvoj naše Mionice. A mi ćemo dati sve od sebe da što pre realizujemo ovaj projekat – izjavio je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica jedna je od 39 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva na osnovu Javnog konkursa za podršku jedinicma lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Opština Mionica preduzela je značajne korake u osnivanju Omladinskog kluba, gde su mladi pohađali obuke za omladinske lidere, a završen je akcioni plan za mlade u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja „OPENS“. Takođe, opština Mionica ima podršku UNICEF-a u realizaciji i osmišljavanju novih programa koji će doprineti razvoju Omladinskog kluba u Mionici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X