јул 27, 2024
Valjevo

Nebojša Tadić: Lako je biti general posle bitke

Podelite post:

 

Budući odbornik Nebojša Tadić, na održanoj koferenciji za novinare naveo je, da je izneo prognozu rezultata i sada kada imamo prve rezultate možemo konstatovati da su rezultati malo izmenjeni u odnosu na tu prognozu. Činjenica je, kako je naveo, da je kampanju radio samo SNS.

„Mnogi danas kažu da su znali da će biti tako ali to se kaže -Lako je biti general posle bitke. Moja prognoza odstupa za 2% manje za koaliciju Aleksandar Vučić-Valjevo sutra, a 2% više za dve liste Svanuće i Prof Branimir Nestorović. Najpre bih se zato zahvalio svima koji su izašli na izbore jer pravo biranja je pravo za koje smo se izborili još pre 35 godina. Smešno je da manja izlaznost bude na lokalnim nego republičkim izborima i zato smo svi dužni da afirmišemo lokalne izbore do sledećih izbora“, rekao je Tadić.

On je čestitao svima na pozitivnoj kampanji , ali pre svega medijima za koje veruje da su najzaslužniji za formiranje te pozitivne atmosfere medju svim učesnicima.“Iako se to zna to stalno treba isticati jer do nas dolaze glasovi iz drugih gradova da tamo mediji deluju potpuno drugačije“, rekao je Tadić.

Kao budući odbornik naglasio je da je SNS motivisao svoje glasače i učinio sve da se dodje do što boljeg rezultata. „Isto tako ostalih deset koalicionih partnera nisu bili na visini zadatka. Mnogi su se ponašali po principu mi imamo zagarantovane mandate i sve će uraditi SNS. Primetio sam veliki broj onih koji su smatrali da je njihova uloga da sede sa strane i sokole pretijatelja iz SNS-a koji su se danonoćno trudili da dodju do svakog glasača .Posebna je grupacija onih koji su kampanju proveli u podrumu, ali su aktivno mrzeli neprijatelje. Zato sa sigurnošću tvrdim da je razlog što nismo osvojili još glasova odnos manjih koalicionih partnera . Zato pitam one koji danas zadovoljno treljaju ruke , šta bi s edesilo da je na izborima bila decembarska izlaznost? Ja ću Vam reći , danas ne bismo slavili“, rekao je Tadić.

Tadić smatra da njima gradjani nsiu dali priliku da dele plen već izaberu najbolje , najodgovornije koji su spremni da rade posvećeno i hrabro kako to radi i predsednik Srbije .

Kod gradonačelnika će zato, kako kaže, insistirati da se koaliciona vlast ne formira na osnovu kvota koje su dogovarane pre izbora.

„Predsednik Srbije je rekao da mu je najdraža pobeda u Valjevu i to nas obavezuje da formiramo takav tim koji će biti u stanju da iskoristi simpatije. To znači da funkcioneri iz koalicije čiji su odbori zakržljali i sastavljeni od malog broja aktivnih ljudi i za koje je inače cenzus misaona imenica moraju toga da se sete kad budu tražili mandate tvrdeći da mogu da brinu o celom gradu. One stranke koji nemaju one koji mogu da zadovolje najstrožije kriterijume neka ta mesta prepuste SNS-u. Obaveza je da odgovorna mesta ponudimo nestranačkim ličnostima. Moguće je da se mesta ponude i nekima iz opozicije kako to radi i predsednik“, rekao je Tadić koji je čestitao opoziciji na dobrom rezultatu i uputio im savet da taj rezultat ne proglase porazom i da rezultat mere u odnosu na činjenicu da su prošlom sazivu imali samo dva opoziciona odbornika.

„SNS sada ne samo da ima većinu nego ima većinu i bez SPS-a najvećeg koalicionog partnera , To je činjenica koju treba da shvati opozicija , ali i SPS“, rekao je Tadić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X