јул 27, 2024
Valjevo

Održan Medjunarodni memorijalni turnir „van Frgić – Žuti“

Podelite post:

 

U subotu 08.06.2024. godine u Somboru održan je Medjunarodni memorijalni turnir „Ivan Frgić – Žuti“.

Rvački klub mladost u kadetskoj konkurenciji predstavljali su Ognjen Pešić i Uroš Kojić, dok je u uzrastu poletaraca svoj nastup zabeležio Vukašin Radovanović.

Nakon tri pobede Pešić u kategoriji do 92 kilograma i Kojić do 80 kilograma ulaze u finale i borbu za najsjanije odličje. U finalu Pešić je za protivnika imao Frgića iz ekipe domaćina, inače unuka rvača u čiju slavu se i održava ovaj turnir, dok je Kojić megdan delio sa predstavnikom beogradskog Partizana. Pešić bez većih poteškoća rešava meč u svoju korist na bodove. Kojić posle prve runde vodi 3:0, medjutim nakon nešto pasivnijeg rvanja sudija ga sankcioniše i u parteru nije uspeo da odbrani okret protivnika i na žalost meč gubi rezultatom 3:3 iz razloga što je protivnik poslednji osvojio bodove. Mladi Vukašin Radovanović uz dve pobede i dva poraza stiže do bronze u svom uzrastu. 

„Pešićev trijumf za kraj prvog dela sezone. Napominjali smo već nekoliko puta da je zlato blizu, verovali u to i evo ostvarilo se. Kojić posle pauze zbog povrede kolena prvo finale, polako se vraća u takmičarski i pobednički ritam. Značajno iskustvo i za Radovanovića. Pored turnira lepe vesti stižu i iz Rvačkog Saveza Srbije, nacionalni trening centar počinje sa radom na Košutnjaku tako da će to svakako doprineti sveukupnom razvoju našeg sporta. Sada nas očekuje kraća pauza do prvih kampova i priprema.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X