јун 18, 2024
Valjevo

POKS Valjevo: Osvrt na izjavu Monarhističkog kluba

Podelite post:

 

GrO POKS-a izdao je saopštenje za javnost u kom se osvrće na stavove Monarhističkog kluba , a povodom postavljanja spomen table Mišiću i Freglu. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Nedavno Valjevski pokret otpora je postavio spomen ploču Ivanu Freglu i Aleksandru Mišiću. Za taj gest POKS Valjevo odaje priznanje.

Međutim, Monarhistički klub izjavljuje da su protiv „politički“ postavljenih spomen- obeležja.

Imamo tri pitanja za „Monarhistčki“ klub:

Da je SNS postavio ploču, da li bi negodovali? Shodno tome da Monarhistički klub još ni jednom nije pokazao otpor SNS-u ili negativno komentarisao neko delo SNS-a. To nas navodi na određene zaključke, ali kako smo obećali da ni protiv koga nećemo voditi prljavu kampanju, zadržaćemo te zaključke za sebe.

Da li je bilo bolje bez ikakvog obeležja i da se krije šta se desilo iza suda u Valjevu od građanstva i novih naraštaja ili je ipak bolje ovako? Politički ili na bilo koji način, obeležje je bilo potrebno.

Zašto Monarhistički klub, koji očigledno dobro poznaje istoriju, nije uradio nešto bolje nego osuđuje ljude koji o svom trošku, a nisu ni u opštinskom parlamentu, odvajaju od usta svoje porodice novac da bi postavili obeležje? Podsećamo Monarhistički klub da nije Hrišćanski, a ni Svetosavski osuđivati ljude. Monarhisti bi to trebalo da znaju i bez podsećanja.

POKS Valjevo se u potpunosti slaže da jedna ploča nije dovoljan znak zahvalnosti za junaštvo Aleksandru Mišiću, ali isto tako smatramo i da je velika sramota za ceo grad što do sada nismo imali nikakvo obeležje, te mlađe generacije za junački podvig Aleksandra Mišića nisu ni čule.

Pozivamo Monarhistički klub da podigne spomenik o kome priča da bi trebalo podići. Valjevskom pokretu otpora, koji nije u skupštini, još jednom odajemo priznanje za učinjeno.

Info služba POKS Valjevo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X