октобар 22, 2024
Valjevo

POKS Valjevo: Sećanje na Boru Đorđevića

Podelite post:

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije oglasio se nakon smrti velike rok zvezde Bore Đorđevića, saopštenje prenosimo u celosti:

„U subotu 21. 09. zasedao je Savet za kulturu Gradskog odbora POKS-a Valjevo, na sastanaku smo razmatrali mogućnosti u našem gradu kako bi se kultura podigla na viši nivo, za razliku od poražavajućeg koji sada vlada.
Minutom ćutanja odali smo počast nedavno preminulom Bori Đorđeviću, koji je nekolilo puta nastupao u Valjevu, a iznedrio je tolika vanvrememska dela. Uz njegove pesme smo odrastali, uz njegove pesme odrastaće i naša deca i naši unuci. Njegov doprinos kulturi u našoj državi retko da će i jedan muzičar da nadmaši.

Imajući u vidu sve njegoge zasluge predlažemo da grad Valjevo u čast Bori Đorđeviću jednoj od ulica da njegovo ime. Osim ulice, predlažemo da grad odredi lokaciju gde bi mogao da se oslika mural velikoj legendi rok scene“, izjavio je Bojan Ivanović, Predsednik Saveta za kulturu Gradskog odbora POKS-a.

POKS Valjevo“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427