април 18, 2024
Valjevo

Dan žalosti u Valjevu

Podelite post:

Na teritoriji grada Valjeva je danas, 29. decembra proglašen Dan žalosti, povodom tragične smrti više građana grada Valjeva u saobraćajnom udesu kod Draginja.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i svi njegovi saradnici izražavaju duboko saučešće porodicama poginulih mladih ljudi iz Valjeva i Osečine.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče kod mesta Draginje na licu mesta poginuli su svi putnici u automobilu, vozač Nemanja Aćimović  (20) iz Osečine, devojka Irena  Maksimović (20) iz Valjeva koja je sedela na mestu suvozača i  Ognjen Pejić (21) takođe iz Valjeva.

Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Valjevo.

Za vreme dana žalosti zabranjeno jer emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mestima
Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije, zastave grada Valjeva. Sportske manifestacije počinju minutom ćutanja.

U ugostiteljskim objektima na dan žalosti ne može se emitovati muzika.

Svi lokalni mediji dužni su da emituju Odluku o proglašenju dana žalosti i da u vreme trajanja usklade programsku šemu i emituju prikladne.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X