мај 26, 2024
Valjevo

Uspesi lajkovačkih osnovaca na likovnim konkursima i festivalima

Podelite post:

Kraj godine izuzetno je uspešan za lajkovačke mlade likovnjake, učenike OŠ„Mile Dubljević“. U decembru su pobrali uspehe na nekoliko likovnih konkursa, što je postala tradicija, zahvaljujući angažovanju nastavnika Miloja Mitrovića koji ih priprema za različita takmičenja i festivale.

Na 29. međunarodnom festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu izabrani su radovi učenica šestog razreda Nevene Milivojević i Dunje Milošević, kao i Marka Živanovića iz petog razreda. Učenici su dobili zahvalnice i učestvovali u master klas radionici karikature i stripa profesora Dragana Vukelića, nakon čega je organizovana izložba crteža nastalihna radionici. Priznanja organizatora dobili su i profesor likovne kulture Miloje Mitrović i OŠ “Mile Dubljević.

Vrlo zapaženo učešće imali su i na 34. izložbi autorskog stripa učenika osnovnih škola Republike Srbije, na osnovu konkursa koji organizuju
Ministarstvo prosvete, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Strip vesti. Među stotinama prispelih radova za ovu izložbu u novosadskom Dečjem kulturnom centru odabrano je sedam iz lajkovačke škole “Mile Dubljević”. Autori od petog do osmog razreda su: Luka Ranković, Ognjen Joksimović, Iva Radovančević, Marko Živanović, Andrea Brdarić, Mateja Radojičić i Andrea Vujičić.

I na kraju, lajkovački učenici pobrali su gotovo sve nagrade na regionalnom likovnom konkursu Zavoda za javno zdravlje Valjevo u konkurenciji osnovaca viših razreda, kao i prethodnih godina. Konkurs je raspisan na teme: Pravilna ishrana, Zdravlje zuba i usta i Dojenje kao optimalna ishrana za novorođenče. Za sve teme đaci Miloja Mitrovića osvojili su prva tri mesta i dodatne specijalne nagrade.
Pobednik konkursa posvećenog pravilnoj ishrani je učenica šestog razreda Đurđija Pažinović, prvo mesto na temu Zdravlje zuba i usta imala je učenica sedmog razreda Milica Marković, a najbolji rad na temu dojenja sedmak Danilo Pažinović.
Najbolji radovi izabrani na nivou okruga biće prosleđeni Institutu za javno zdravlje Srbije, koji će izabrati najuspešniji dečji rad na nivou Republike.

OPŠTINA LAJKOVAC
014 3433 -109, 3431-108
faks 014 3433-196
opstinalajkovac@gmail.com
www.lajkovac.org.rs

slika ili crtež naći će se na zdravstveno-promotivnom materijalu koji će biti
izložen u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Već nekoliko godina bio je to
rad Milojevih pulena iz škole „Mile Dubljević“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X