јун 15, 2024
Valjevo

Vučić: Razmišljamo da vrtići budu besplatni

Podelite post:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se razmišlja o tome da vrtići, a za godinu i dve i vrtići i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije.

“Moramo još da računamo, posebno ako bi krenuli od 1. septembra. Na ivici smo i gledamo da narednih dana, do kraja nedelje ili za deset dana donesemo odluku”, rekao je Vučić večeras u intervjuu za Tanjug.

On je objasnio da je u pitanju 53 miliona evra na godišnjem noivou koliko bi država trebalo da izdvoji za to, a i do 70 miliona evra, jer bi verovatno u tom slučaju i siromašniji građani poslali decu u vrtiće.

Vučić je objasnio da bi se sa druge strane dobila veća socijalna inkluzivnost, deca bi manje bila na ulici ili kod kuće, a više sa drugom decom.

Time bi se za decu obezbedila veća odgovornost, i bolji socijalni pristup, a roditeljima olaksalo da razmiljaju o drugom trecem , cetvrtom, petom, detetu, napomenuo je Vučić.

On je dodao da nije problem u 50 miliona evra, ali bi ta obaveza morala da se preuzme u za narednih, najmanje 10 , do 15 godina, i zato moraju da se saberu svi prihodi i vidi da li to može da se izdrži.

Vučić je rekao i da bi država to pratila, privreda mora da raste i istakao da je ove godine rast na nivou od pet odsto, što je veoma značajno.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X