април 20, 2024
Valjevo

Valjevo dobija digitalnu mapu tradicionalnih malih biznisa

Podelite post:

Foto:Turistička organizacija Valjevo

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj saopštila je da će digitalna mapa sa stazama za šetnju i planinarenje u Srbiji biti do letnje sezone dostupna za sve stanovnike i turiste.

Kako je najavljeno, posebnu pažnju na mapi privlače lokacije malih biznisa na području Valjevskih planina koji nude bogatu ponudu tradicionalnih proizvoda i suvenira.

„Ideja je nastala kao deo projekta ‘Staze Srbije’, u cilju promovisanja pešačenja, planinarenja i boravka u prirodi, i osnaživanja malih i mikro privrednika u okolini staza, s posebnim akcentom na razvoj ženskog preduzetništva na području Valjevskih planina“ saopštila je stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji Fransin Pikap.

UNDP je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, gradom Valjevo, opštinskom turističkom organizacijom i Etno mrežom, organizovao i obuku za preduzetnike i preduzetnice koje se bave ručnim radom, kako bi stekle veštine online trgovine i marketinga, kao i pakovanja i brendiranja svojih proizvoda, rekla je Pikap.

Za preduzetnike i vlasnike mikro preduzeća iz Valjeva organizovan je projekat „Mali biznis informator“ da bi modernizovali poslovanje i dobili ekspertsku podršku u domenu online trgovine, bezgotovinskog plaćanja, registracije poslovanja na Google mapama i fiskalizacije.

„Mali i mikro biznisi su neretko najmanje vidljiv deo privrede, a često su temelj razvoja zajednice i zato nam je drago što ovaj projekat pomaže upravo njima. Važno je da danas svi imaju jednake prilike da uče nove veštine korišćenja tehnologije i zato Britanska ambasada posvećuje posebnu pažnju ulaganju u njihov razvoj“, rekla je zamenik šefa misije Britanske ambasade u Srbiji Dominik Otvej.

Kako je navedeno u saopštenju, izvršna direktorka NALED-a i predsednica Etno mreže Violeta Jovanović istakla je da je podrška Britanske ambasade u Valjevu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu i Kragujevcu pomogla privrednicima u razvoju elektronskih usluga i otvaranju novih tržišta kroz internet prodaju.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X