март 29, 2024
Valjevo

RHMZ: Meteorolozi najavljuju zahlađenje sa snegom

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

Iako smo ušli u prve dane marta, vreme ne ide ka toplijem. Meteorolozi za narednu nedelju najavljuju dodatno zahlađenje, a snega će biti i u gradovima.

RHMZ izdao je saopštenje kojim je najavio kakvo nas vreme čeka narednih dana. U toku noći, kao i sutra ujutro i pre podne će duvati jak istočni vetar.

U prvoj polovini marta hladno vreme sa jutarnjim mrazevima. U nedelju i u prvom delu naredne sedmice učestala pojava susnežice i snega. Naoblačenje sa susnežicom i snegom sa juga Srbije u toku noći će se proširiti najpre na centralne krajeve, a sutra i na celu zemlju. U nižim predelima se uz sneg ponegde očekuje i kiša. Na zapadu i jugu Srbije od 5 do 10 centimetara, a na planinama i do 20 centimetara novog snega. U ostalim krajevima ponegde stvaranje manjeg snežnog pokrivača – navodi se u najavi RHMZ – kažu iz Zavoda i dodaju da će u u toku noći, kao i sutra ujutro i pre podne duvaće jak istočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području:

– Tokom naredne sedmice (07 – 13.03.) zadržaće se hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 4 stepena. Uz promenljivo oblačno vreme do četvrtka, 10. marta smenjivaće se sunčani intervali i pojava susnežice i snega ili lokalnih pljuskova snega uz pojačan severozapadni vetar, a od petka, 11. marta će u svim krajevima biti suvo i uglavnom sunčano uz manji porast dnevnih temperatura.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X