април 23, 2024
Valjevo

ROK ZA PRIJAVU ISTIČE U PONOĆ! Evo kada počinje ISPLATA 100 evra i KO ima pravo na pomoć od države!

Podelite post:

Foto:Pixabay/Tanjug

Utorak 31. maj je poslednji dan za prijavu za novčanu pomoć od države u iznosu od 100 evra za mlade od 16 do 29 godina, a svi koji se nisu prijavili mogu to da učine do ponoći.

Mladi od 16 do 29 godina, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs.

Rok za prijavu ističe 31. maja u ponoć. Isplata će se vršiti u periodu od 1. i zaključno sa 3. junom 2022. godine.

Oni koji su se već prijavili ne treba da se ponovo prijavljuju, njima će automatski biti uplaćen novac, ali se otvara proces prijave za one koji su u međuvremenu napunili 16 godina, ili su na neki drugi način stekli to pravo, odnosno ukoliko su prošlog puta imali pravo ali nisu želeli da ga iskoriste.

Ko ima pravo na državnu pomoć

Pitanje koje najviše muči građane jeste da li oni, koji su u međuvremenu napunili 30 godina imaju pravo na ovu pomoć države.

Kako saznaje „Valjevonadlanu.rs“ u Ministarstvu finansija, svi oni koji su se prijavili za 100 evra u februaru automatski su prijavljeni i nalaze se u sistemu za pomoć države u junu, bez obzira da li su u međuvremenu napunili 30 godina.

Ipak, postoji i izuzetak, a on se odnosi na sve one koji se iz određenih razloga nisu prijavili za pomoć u februaru.

– Građani koji se u januaru nisu prijavili za pomoć države od 100 evra, a u međuvremenu su, zaključno sa 1. junom napunili 30 godina, gube pravo na ovu državnu pomoć – rečeno je za Informer u Ministarstvu finansija.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X