5 јуна, 2023
Valjevo

Održana 61. sednica Gradskog Veća

Podelite post:

Foto: valjevo.rs

Na današnjoj sednici Gradskog veća, prihvaćeno je Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Toplana“ za 2022. godinu, kao i rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa korišćenja subvencija ovog preduzeća iz budžeta grada Valjeva za 2022. godinu.
Takođe, prihvaćeno je rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o određivanju cene snabdevanja krajnjih kupaca toplotnom energijom JKP „Toplana“.

Primenom metodologije za određivanje cene snabdevanja toplotnom energijom, podela krajnjih kupaca, odnosno korisnika komunalne usluge, izvršena je prema nameni korišćenja prostora i to: Tg1 – tarifna grupa – „stambeni prostor“ i Tg2 – „poslovni prostor“. Na ovaj način krajnji kupci razvrstani su u dve tarifne grupe, umesto dosadašnjih pet, tako da su korisnici usluge grejanja iz postojeće tarifne II,III,IV i V grupe, svrstani su u tarifnu grupu 2 – poslovni prostor. Raspon predloženih cena za obračun po potrošnji iznosi od 1 do 1,25 za varijabilni deo, odnosno 1 do 1,15 za fiksni deo cene grejanja, dok ovaj raspon za paušalni obračun po m2 iznosi od 1 do 1,25. Dakle, kod stambenog prostora fiksni deo će iznositi 30,42 din po m2, što je za 15-16% veća cena, dok će za poslovni prostor fiksni deo iznositi 34,92 dinara po m2.

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaje o realizaciji programa poslovanja JKP – a „Toplana“, „Vidrak“, „Vodovod“, „Polet“ i JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, za period od 1.1.2022. do 31.3.2022. godine.

Prihvaćena je Odluka o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva.

Na javnom pozivu mogu učestovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja. Javni poziv će biti objavljen na zvaničnoj prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju ovog programa iznose 60.000.000,00 dinara, od kojih će Ministarstvo rudarstva i energetike obezbediti 30.000.000,00 dinara, dok su Odlukom o budžetu grada Valjeva obezbeđena sredstva u iznosu od 30.000.000,00 dinara.
Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima, odnosno stambenim zajednicama na teritoriji grada Valjeva.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X