март 29, 2024
Valjevo

Lajkovački đaci generacije i vukovci

Podelite post:

U Gradskoj kući Lajkovac na Vidovdan je upriličen tradicionalni prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i vukovcima. Najboljim učenicima nagrade su dodelili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i zamenik predsednika Obrad Milutinović. Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige.

Đak generacije Srednje škole „17. septembar“ i nosilac Vukove diplome je Ana Jolačić, vukovac je i Jovan Teofilović. Đak generacije OŠ „Mile Dubljević“ je Nikolina Pantić, osim nje vukovci su i Anđelija Janković i Anastasija Šarić. Đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje i nosilac Vukove diplome je Jovana Milosavljević. Učenica VI razreda ove škole Teodora Bajić nagrađena je za treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike i plasman na Republičko takmičenje iz matematike.

Predsednik opštine Andrija Živković je najboljim učenicima poručio:

„Učenici koji su danas dobili nagrade i priznanja su na dostojan način reprezentovali ne samo svoju školu i roditelje već i opštinu Lajkovac, na šta smo veoma ponosni. Nadam se da će nastaviti sa nizanjem uspeha i da će upisati željene škole. Danas smo u razgovoru izrazili želju da se nakon završenog školovanja sva deca vrate u našu opštinu. Voleo bih da se po povratku uključe u politički život i time doprinesu što boljem razvoju opštine.“

Interesantno je da su deca iz Lajkovca đaci generacije u nekoliko škola u Valjevu i Beogradu. Đak generacije Valjevske gimnazije je Ivana Milošević iz Nepričave, a Tehničke škole Valjevo Sanja Jelenić, takođe iz Nepričave. Đak generacije specijalizovanog matematičkog odeljenja za osnovce Valjevske gimnazije je Lajkovčanka Jana Jovanović, koja je do sedmog razreda pohađala OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu. Đak generacije Železničke tehničke škole u Beogradu je Aleksandar Bajić iz Jabučja.

PR agencija Pristup

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X