април 14, 2024
Valjevo

Udruženje Boraca Valjevo:“Nećemo više trpeti bahatosti i selektivne socijalne nepravde“

Podelite post:

Udruženje Boraca Valjevo izdalo je Saopštenje za javnost u kom obaveštava građane, da se mora dići glas protiv nezakonitosti i da neće više neće trpeti bahatosti i selektivne socijalne nepravde. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Postoji li građevinska mafija u Srbiji??? Svi ćute a građani boračka populacija oštećena na sve strane u celoj Srbiji. Ako pokušate da se obratite investitoru on Vas prijavi policiji i tako se štiti, ustvari štiti ga država i mnogo je takvih primera u Srbiji. Zgrade se rade bez dozvola, nestručno, suprotno projektima, izdatim urbanističkim uslovima i dozvolama za gradnju, daju se lažna obećanja oštećenim kupcima, tehnički prijemi objekata se rade falš i tako u krug i ništa im ne možete jer ih država štiti a tužilaštvo za organizovani kriminal šalje samo dopise i navodno traži nešto a ništa ne radi.

Isti slučaj je i kod pojedinih izvršitelja koji vrše prinudnu naplatu bez rešenja i prava na prigovor jer kažu ,,mi imamo pravo rešenje da zakačimo za plot a ti ga nađi i pročitaj-slučaj M. Aleksić). Uzimaju šta hoće i koliko hoće iako nekada nisu nadležni za prinudnu naplatu za taj deo mesta stanovanja navodnog dužnika (slučaj G. Arsenović), dešava se i pokušaj naplate sa falsifikovanim ili kako neki kažu tehnički pogršenim rešenjem gde isto potpisuje navodno sudija Višeg suda u Valjevu a rešenje se donosi u Osnovnom sudu Valjevo i ako je to sve poznato privatnom Izvršitelju on pokušava naplatu pa ako prođe prošlo je, i na kraju tuge kada tako naplaćene pare ,,jadnog“ naroda ,,otmu“ sami sebe nagrađuju za dobru i uspešnu naplatu!

Još jedna tužna priča je da deca iz porodice poginulih boraca tek rođena nemaju mesta u Obdaništu Valjevu kažu zato što ne ispunjavaju kriterijum a koji ne zna se a kada je ginuo član porodice takve rođene bebe, nije se tražio kriterijum nego se išlo u prve borbene linije???!!!

Nismo zadovoljni ni sa najavljenim linearnim povećanjem penzija jer onaj penzioner što prima 100.000,00 din penziju primiće oko 19.500,00 din povećanje a sirotinja koja ima 16.000,00 din penziju primiće oko 3.120,00 dinara povećanje ali od 01.01.2023 god a možda i nikada i gde je tu socijalna pravda, to nema veze sa stvarnošću jer tate i mame, ujne i ujaci, tetke i teče moraju imati velike penzije sa velikim povećanjem a ti obični narode samo služiš da glasaš ili da………???

NEĆEMO MI OVO VIŠE TRPETI MORA SE DIĆI GLAS PROTIV OVAKOG BEZAKONJA, BAHATOSTI I SELEKTIVNE SOCIJALNE ,,NEPRAVDE“!!

Sve ovo vodi u nove štrajkove baš ispred predsedništva Srbije jer je to jedina adresa gde može da se reši ovakva bahatost, bezobrazluk i bezakonje!!!
Videćemo??? Nemojte sedeti kući nego na ulicu kada Vas budemo zvali jer je tu jedina pravda za nas sirotinju, asvalt, trava, čekić i šator!!!

Gvozdeni puk Valjevo i
Udruženje Boraca Valjevo.
Predsednik,
Lj. Bradić“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X