мај 3, 2024
Valjevo

Inos-Balkan iz Valjeva u Surčinu planira postrojenje za skladištenje i tretman neopasnog otpada

Podelite post:

Makrolokacija budućeg postrojenja (Foto: Printscreen/Zahtev za procenu uticaja na životnu sredinu)

Inos-Balkan iz Valjeva planira da pokrene pogon za skladištenje i mehaničku pripremu za transport neopasnog otpada u beogradskoj opštini Surčin.Tim povodom podnesen je i zahtev za procenu uticaja na životnu sredinu koji se nalazi na ravnoj javnom uvidu do 3. avgusta.

Parcele na kojem se planira postrojenje se nalaze u vlasništvu preduzeća TMS Property Jakovo sa kojim nosilac projekta ima sklopljen ugovor o dugoročnom zakupu, a nalaze se na obodu naseljenog mesta Jakovo, navodi eKapija.

Izgradnja platoa za postrojenje za skladištenje i tretman neopasnog otpada i administrativnog objekta planirana je na jednoj parceli, dok su ostale parcele namenjene infrastrukturi (pristupni put ka budućem platou, separator masti i ulja i olujni bazen, sa cevovodom atmosferske kanalizacije do postojeće atmosferske kanalizacije).

Pored planirane izgradnje administrativnog objekta, za administrativne potrebe i boravak zaposlenih koristi biće korišten izgrađen objekat za koji je ishodovana upotrebna dozvola.Prema „Idejnom rešenju za izgradnju platoa za postrojenje za skladištenje i tretman neopasnog otpada sa upravnom zgradom“ izrađenom od strane Petrol projekt-a predviđena je izgradnja sledećih objekata:

– Administrativni prostor sa sanitarnim čvorom;

– Radno-manipulativni plato za prijem, skladištenje, tretman i otpremu neopasnog metalnog otpada transportnim sredstvima;

– Separator masti i ulja;

– Olujni bazen;

– Odvodni gravitacioni cevovod;

– Pristupna saobraćajnica.

Maksimalni skladišni kapacitet postrojenja u jednom trenutku iznosi 10.322 tone: 10.000 tona gvožđa, 300 tona otpada od obojenih metala, 1 tona papirne i kartonske ambalaže, 10 tona plastične ambalaže, 10 tona otpadnih guma i 1 tona otpadnog stakla.

Kapacitet postrojenja za upravlјanje otpadom iznosi 105.660 tona na godišnjem nivou, dok ukupni dnevni kapacitet tretmana neopasnog otpada izosi 170 tona.

– Otpad će se otkupljivati od fizičkih i pravnih lica na osnovu ugovora o primopredaji otpada. Transport otpadnog materijala do predmetne lokacije vršiće se sopstvenim prevozom, za koji preduzeće poseduje dozvolu za sakupljanje i transport nadležnog ministarstva kao i prevozom trećih lica (dobavljača) – navodi se u dokumentu. Firme: INOS – BALKAN DOO VALJEVO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X