мај 3, 2024
Valjevo

I danas toplo do 40 stepeni, lokalno mogući pljuskovi

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

Toplotni talas „Lucifer” doneo je juče u Srbiju paklene temperature – živa u termometru je u pet gradova pokazala 40 stepeni, kao i u Valjevu, dok je u Beogradu trenutno, 38. stepeni.

Temperatura od 40 stepeni izmerena je u Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru, dok je 39 stepeni juče u 15 časova zabeleženo u još pet gradova – Kikindi, Novom Sadu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Kuršumliji. Na Paliću je izmereno 38 stepeni, koliko i u Somboru, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Kraljevu.

U Požegi i Vranju je izmereno 37 stepeni, Dimitrovgradu 36, a nešto svežije je bilo na Crnom vrhu i u Sjenici, gde su izmerena 33 stepena, kao i na Zlatiboru, gde je živa u termometru pokazala 31 stepen.

Jedino mesto u Srbiji gde je juče temperatura bila ispod 30 stepeni jeste Kopaonik, gde je u 15 časova zabeležno samo 26 stepeni. Republički hidrometeorološki zavod izdao je juče upozorenje da je upaljen crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

I danas toplo, na jugu i do 40 stepeni, lokalno mogući pljuskovi.

U Srbiji će danas biti toplo, na jugu i jugoistoku i veoma toplo, u većem delu zemlje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se od sredine dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, prenosi Tanjug.

Najniža temperatura od 16 stepeni do 24 stepena, a najviša u većini mesta od 32 stepena do 35 stepeni, na jugu i jugoistoku od 35 do 40 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo.

Sredinom dana i posle podne moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura od 20 do 24 stepena, a najviša oko 33 stepena.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X