јун 16, 2024
Valjevo

Drumska mafija opet hara Srbijom!

Podelite post:

Foto : AMSS

Poslednjih godina na putevima širom Srbije vozači, naročito strani državljani, prijavljuju lažne šlep službe koje se predstavljaju kao AMSS ili njegovi inostrani partneri, čime nanose štetu vozačima i profitiraju na tuđoj nesreći.

Posipanje ulja po putu, postavljanje metalnih predmeta koji uzrokuju bušenje pneumatika, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama i slične, godinama razrađivane metode, samo su neke od prevarnih radnji kojima ove piratske službe, praveći sebi posao i zaradu, ugrožavaju živote vozača.

Njihovu pomoć očajni vozači i putnici doživljavaju kao sreću u nesreći, jer ne slute da je u pitanju isplanirano krivično delo. Naime, lažne šlep službe po pravilu odvoze automobile u servis u kom se prikazuju kvarovi po visokim i nerealnim cenama, ili se na drugi način manipuliše unesrećenim vozačima.

Foto: AMSS

 

 Svi zvanični partneri i šlep vozila AMSS-a poseduju identifikacione kartice. Na vozilima se, na jasno vidnim mestima, nalaze identifikacione nalepnice. Takođe, prilikom dolaska na intervenciju, AMSS partneri kod sebe poseduju i članski broj pozivaoca, kao još jedan vid raspoznavanja, naglašavaju iz AMSS-a.

Imajte na umu da je AMSS jedini ovlašćeni partner inostranih auto-moto klubova, uključujući nemački ADAC i austrijski OEAMTC, a istovremeno I jedina zvanično ovlašćena domaća služba nadležna da pruža pomoć na putu i uklanja posledice havarija sa javnih puteva u Srbiji.

Foto: AMSS

 

AMSS je jedini prepoznat kao ustanova koja se bavi pružanjem pomoći na putu sa kojom JP “Putevi Srbije” i MUP Republike sarađuju. Zahvaljujući javnim ovlašćenjima, svi vozači kojima zatreba pomoć, mogu biti sigurni da će im pozivanjem AMSS-a biti omogućena efikasna, odgovarajuća pomoć i usluga, u najkraćem mogućem roku. U uslovima letnjih visokih temperatura i pojačanog saobraćaja, vozačima se ne preporučuje da sami traže alternativna rešenja, mogu se odmah javiti našem Operativnom centru. Članovima inostranih auto-moto klubova preporučuje se strogo pridržavanje instrukcija svojih operatera koji će im u Srbiji preko naših službi organizovati potrebnu asistenciju, kažu u AMSS-u.

Operativni centar AMSS-a dostupan je 24 sata svakog dana u nedelji na broju 1987 za pozive iz Srbije, odnosno na broju +381 11 333 1200 za pozive iz inostranstva.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X