април 19, 2024
Valjevo

NE KUPUJTE AGREGATE! Struja iz njih skuplja je 39 puta!

Podelite post:

Foto: valjevonadlanu.rs/woby haus

Za samo sat vremena rada agregata potrebno je minimum 1,5 litara benzina ili dizela.

Ne kupujte agregate, jer je struja iz njih zbog cene benzina i dizela skuplja čak 39 puta od prosečne cene električne energije, upozoravaju stručnjaci! Uz to, mogu biti i bučni, da dime, a postoji velika opasnost i od požara…

Prodaja agregata za struju u Srbiji ovog leta povećana je za čak 200 odsto zbog straha pojedinaca od nestašice struje na zimu, što je pravi apsurd!

Nije isplativo

I pored uveravanja državnih organa da neće biti restrikcija, ima građana koji u redovima čekaju da kupe agregat, a u pojedinim radnjama prave se i liste čekanja.

– Ako se agregat koristi osam sati dnevno, za to je potrebno 12 litara goriva, što je oko 2.500 dinara, pa bi njegovo korišćenje za tako kratko vreme ‘pojelo’ već pola prosečnog mesečnog računa za struju! Ako bi se koristio ceo dan, to bi na mesečnom nivou bilo skoro 39 puta skuplje od prosečnog računa za struju od 5.000 dinara. Pa vi onda vidite koliko je to preskupo. Zato se grejanje i kuvanje na struju preko agregata nikako ne isplate – kaže serviser Milan Nikolić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X