3 децембра, 2022
Chicago 12, Melborne City, USA
Vesti

Održana Skupština udruženja boraca Valjevo

„Udruženje boraca Valjevo održalo je Skupštinu udruženja uz mere predostrožnosti zbog virusa Korone.

Usvojen je finansijski izveštaj za 2021. god, izveštaj do 30 juna 2022 god, rad u 2021 god, rad do 30.06.2022. god, plan rada za 2023 god, izveštaj programa Medvednik i projekta Borisav.

Izvršni odbor je smanjen sa sedam članova na pet članova, imenovan je Bradić Ljubomir za predsednika udruženja i odgovorno lice, za sekretara R. Antonijević a za članove M. Aleksić, D. Golubović i S. Voisavljević, Miloš Obradović je imenovan za predsednika Nadzornog odbora a za članove M. Nastić i M. Nićiforović, Božidar Petrović je imenovan za predsednika Verifikacionog odbora a za članove G. Arsenović i L. Ninković, za predsednika Skupštine udruženja izabran je Jovan Lukić, na period od 4 godine tj. do septembra 2026 godine.

Vidi se veliko jedinstvo i poštovanje delegata Skupštine koji su glasali i od 51 delegata i predsednika 47 se odazvalo pozivu i jednoglasno glasalo za sve odluke a dok je tri delegata na banjskoj rehabilitaciji i nisu mogli da glasaju.
To je još jedan pokazatelj da dobro radimo i da tako nastavimo i još bolje i više moramo ostvariti prava za naše članove.

Ostale su još nerešene ratne dnevnice koje će biti prioritet prilikom budućih zahteva i razgovora i od toga nikada nećemo odustati kao i poboljšanje zakona o borcu u delu prava boraca i pravo na otkup stanova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su dobili male stanove na 10 god. i za sada ih samo koriste što je teška diskriminacija u odnosu na druge građane u Srbiji koji su ostvarili pravo otkupa stanova i postali vlasnici istih(postoji odluka ministarstva koju gradovi ne sprovode).

Nastavljamo sa dobrom saradnjom sa gradom Valjevom i gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, Ministarstvom za boračka pitanja, kabinetom predsednika Srbije i šefom Ivicom Kojićem, bivšim ministrom Zoranom Đorđevićem, Ministarstvom pravde i drž. Sekretarkom Livijom Pavićević, Eparhijom valjevskom i Episkopom G. Isihijem Rogićem, svim medijima i ostalim institucijama.

Otvoreni smo i za saradnju sa svim institucijama i udruženjima ali isključivo bez mešanja politike u naš rad.

Generalni sekretar Gvozdenog puka Srbije i predsednik Udruženja boraca Valjevo
Bradić Ljubomir“

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X