мај 21, 2024
Valjevo

Održana Skupština udruženja boraca Valjevo

Podelite post:

„Udruženje boraca Valjevo održalo je Skupštinu udruženja uz mere predostrožnosti zbog virusa Korone.

Usvojen je finansijski izveštaj za 2021. god, izveštaj do 30 juna 2022 god, rad u 2021 god, rad do 30.06.2022. god, plan rada za 2023 god, izveštaj programa Medvednik i projekta Borisav.

Izvršni odbor je smanjen sa sedam članova na pet članova, imenovan je Bradić Ljubomir za predsednika udruženja i odgovorno lice, za sekretara R. Antonijević a za članove M. Aleksić, D. Golubović i S. Voisavljević, Miloš Obradović je imenovan za predsednika Nadzornog odbora a za članove M. Nastić i M. Nićiforović, Božidar Petrović je imenovan za predsednika Verifikacionog odbora a za članove G. Arsenović i L. Ninković, za predsednika Skupštine udruženja izabran je Jovan Lukić, na period od 4 godine tj. do septembra 2026 godine.

Vidi se veliko jedinstvo i poštovanje delegata Skupštine koji su glasali i od 51 delegata i predsednika 47 se odazvalo pozivu i jednoglasno glasalo za sve odluke a dok je tri delegata na banjskoj rehabilitaciji i nisu mogli da glasaju.
To je još jedan pokazatelj da dobro radimo i da tako nastavimo i još bolje i više moramo ostvariti prava za naše članove.

Ostale su još nerešene ratne dnevnice koje će biti prioritet prilikom budućih zahteva i razgovora i od toga nikada nećemo odustati kao i poboljšanje zakona o borcu u delu prava boraca i pravo na otkup stanova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su dobili male stanove na 10 god. i za sada ih samo koriste što je teška diskriminacija u odnosu na druge građane u Srbiji koji su ostvarili pravo otkupa stanova i postali vlasnici istih(postoji odluka ministarstva koju gradovi ne sprovode).

Nastavljamo sa dobrom saradnjom sa gradom Valjevom i gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, Ministarstvom za boračka pitanja, kabinetom predsednika Srbije i šefom Ivicom Kojićem, bivšim ministrom Zoranom Đorđevićem, Ministarstvom pravde i drž. Sekretarkom Livijom Pavićević, Eparhijom valjevskom i Episkopom G. Isihijem Rogićem, svim medijima i ostalim institucijama.

Otvoreni smo i za saradnju sa svim institucijama i udruženjima ali isključivo bez mešanja politike u naš rad.

Generalni sekretar Gvozdenog puka Srbije i predsednik Udruženja boraca Valjevo
Bradić Ljubomir“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X