мај 28, 2024
Valjevo

Izgradnja „Bike parka“ na Divčibarama

Podelite post:

Foto: pixabay

Grad Valjevo i Turistička organizacija dobili su sredstva od Ministarstva turizma sa nekoliko projekata vezanih za Divčibare. Ministarstvo je za sada pokazalo interesovanje za izgradnju parkinga i „Bike parka“, gde Divčibare u narednom periodu doživaljaju svoju ekspanziju .

Uz podršku ministarstva turizma na Divčibarama će biti izgradjen Biciklistički park. Vrednost radova 14,4 miliona dinara.

Turistička organizacija Valjevo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, zaključili su ugovor broj 401-00-1701/1/2022-08 od 02.08.2022.godine o realizaciji Projekta  „Biciklistički park Bike park -Turističko planinsko mesto Divčibare“ kojim su za izgradnju navedenog objekta obezbeđena bespovratna sredstva kroz subvencionisanje programa razvoja turizma.

Izgradnja objekta Biciklističkog parka – Bike park u naseljenom mestu Divčibare, realizuje se prema Projektu „Biciklistički park -„Bike park“ . Turističko planinsko mesto Divčibare“  koji je odobrilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i u skladu sa Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu.

Predračunska vrednost objekta Biciklističkog parka „Bike park“ iznosi 14.490.960,00 dinara. Sredstva za izgradnju navedenog objekta obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija  iz Programa rasporeda i korišćenja subvencija, transfera  i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2022.godini, u iznosu od 11.000.000,00 dinara,dok preostala nedostajuća sredstva za realizaciju ovog Projekta obezbeđena su iz budžeta grada Valjeva za 2022 godinu.

Rok za završetak  radova na izgradnji objekta Biciklističkog parka je šest meseci od dana zaključenja ugovora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X