мај 28, 2024
Valjevo

Poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

Podelite post:

Foto: Arhiv

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije.

Tim povodom, pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije koja ispunjavaju uslove Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor, da zaključno sa 30. novembrom 2022. godine, podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja za subvencionisanu dodelu.

Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

U Republici Srbiji, u poslednje tri godine, usled prevrtanja traktorima bez zaštitnog rama, nastradalo je čak 86 lica, van javnih puteva ( njiva, šuma, livada ). U istom periodu, u saobraćajnim nezgodama na putevima sa učešćem traktora poginulo je 78 lica, odnosno u poslednje tri godine poginulo je 164 vozača traktora, dok je 360 vozača povređeno.

Procena je da u Republici Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitne kabine ili rama, a jedna od glavnih mera za smanjenje stradanja i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora kada dođe do nezgode usled prevrtanja je upravo ugradnja ispitanih ili odobrenih zaštitnih struktura ( ramova ).
Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X