јун 23, 2024
Valjevo

Isplata uvećanih penzija od 2. decembra

Podelite post:

Foto: Arhiv

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će bez obzira na sve što se događa u svetu, kao što je i najavljeno, od 2. i 3. decemba penzioneri početi da dobijaju uvećane novembrarske penzije, kojima će zajedno sa povećanjem u januaru penzije biti do sada najviše povećane za ukupno 20,8 odsto.

„Od 2. i 3. decembra za poljoprivredne penzionere, kao i one koji nisu plaćali doprinose, ide isplata penzija, a od 10. decembra ide i isplata uvećaniih penzija za novembar od oko 9,8 a zatim 12,1 odsto, tako da će ukupno od januara biti 20,8 odsto povećanje penzija koje je najveće do sada“, rekao je Vučić.

Zadovoljan sam zbog naših penzionera i što možemo to da izguramo, rekao je Vučić gostujući na TV Prva. On je potvrdio da će biti realizovano i najavljeno povećanje plata i pomoć mladima.

„Znam šta je inflacija, ali je u drugim zemljama inflacija trostruko veća od povećanja primanja“, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomnetariše to što će u Ministarstvu odbrane plate biti povećane 12,5 odsto, a 25 odsto vojsci, Vučić je odgovorio da je tako i pitao zašto bi sekretarica u Ministarstvu odbrane imala veće povećanje plate, ako to nema, na primer, sekretarica u nekom drugom minsitarstvu.

„Mi smo hteli vojnicima i onima koji rade direktno sa vojskom da povećamo toliko plate. Biće povećane plate i zavodu “Moma Stanojlović“ i tehničko-remontnim zavodima u Čačku i Kragujevcu i tehničkim licima koja su pri jedinicama, to jest brigada.

Ako se to ne sviđa nekom, neka napusti, pošto ima puno ljudi bez posla koji hoće da rade taj administativni posao. Ali, nemamo dovoljno vojnika, imamo u sistemu odbrane ogroman broj ljudi, samo nemamo vojnika“, rekao je Vučić.

Naglasio je da neće nikome da se dodvora i da hoće pošteno da vodi zemlju. „Kažete istinu, biće povećanje plata 12,5 odsto, koliko će imati i predsednica vlade, pa nisu oni više radili od premijerke“, dodao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X