април 19, 2024
Valjevo

MINISTARKA ZDRAVLJA NAJAVILA PROMENE U RADU SISTEMA! Zakazivanje pregleda tokom celog meseca

Podelite post:

 

 

 

 

Tanjug photo

Zakazivanje pregleda u određenim terminima u domovima zdravlja biće ukinuto, pa građani više neće biti vremenski ograničeni za dolazak kod lekara, najavila je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

Prema njenim rečima, više neće postojati određeni datumi kada će pacijenti morati da dolaze i zakazuju svoje preglede, već će to moći da čine tokom celog meseca. Ove promene na snagu će stupiti, dodaje ona, do Nove godine, a najveći deo posla moraće da preuzmu domovi zdravlja.

 Do kraja godine biće ukinuto zakazivanje termina kod lekara od 1. do 5. u mesecu preko IZIS elektronskog programa. Potpuno je sumanuto da neko ko dođe osmog ne može da dobije adekvatan pregled. I to radimo iz prostog razloga što ne želimo da Urgentni centar ostane ono što je sad – praktično najveći dom zdravlja u Srbiji. Insistiraćemo na tome da dom zdravlja, kao primarna zdravstvena zaštita, završava veći deo posla kako bi se čitav posao racionalizovao – naglasila je prof. dr Grujičić. 

Ministarka je dodala i da se ide ka digitalizaciji, a cilj je da se u prvoj fazi optički kabl dovede do svakog doma zdravlja i svake ambulante, jer je tu početak svakog lečenja.

– Na taj način imaćemo odličnu kontrolu i na osnovu toga ćemo moći da nagradimo one koji među nama najbolje rade – objasnila je naša sagovornica.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X