јун 24, 2024
Valjevo

Novogodišnji koncerti učenika MŠ „Živorad Grbić“

Podelite post:

 

 

 

 

 Foto: Muzilka škola (Novogodišnji koncerti)

Muzička škola „Živorad Grbić“ i ove godine priredjuje  novogodišnje koncerte Gudačkog, Duvačkog i Klavirskog odseka.

Koncerti Gudačkog odseka biće održani 22. i 23. decembra u Modernoj galeriji u 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici drugog ciklusa osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan 26. decembra u 18 časova u svečanoj sali MŠ „Živorad Grbić“.

Novogodišnji koncert Klavirskog odseka biće realizovan 27. decembra u 19 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole.

Novogodišnji koncerti Duvačkog odseka održaće se u Valjevskoj gimnaziji 26. i 27. decembra u 18 časova.

Na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici pomenutih odseka. Oni će se predstaviti veoma efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha, a ujedno su to kompozicije kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

Tradicija novogodišnjih koncerata odseka traje preko jedne decenije i sa radošću možemo da zaključimo da njihov broj iz godine u godinu raste, stoga su to već ciklusi koncerata odseka, što podrazumeva nastup preko trideset učenika sa svakog odseka.

Uskoro se bliži punih sedam decenija postojanja škole, a novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini „Muzikalno, molim!“. Realizacija koncerata planirana je istim tempom i u prvoj polovini 2023. godine do kraja ove školske godine.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X