април 24, 2024
Valjevo

Osnovna škola „Prota Mateja Nenadović“ Brankovina

Podelite post:

 

 

 

Humanost i plemenitost su najlepše i najvrednije čovekove karakteristike. Potreba da od srca damo koliko i šta možemo dobro je poznata našim učenicima. Pomažući drugima i učestvujući u raznim humanitarnim akcijama, naši učenici i njihovi učitelji i nastavnici, utkali su u sebe istinske životne vrednosti. Združujući ljubav i empatiju prema drugome, talente i znanja i oni sami rastu, dobijaju krila i tako streme ka zvezdanoj blistavosti, jer pomažući drugima i sami postajemo bolji. Da znaju šta znači biti human i koliko nečije malo drugome može biti mnogo, pokazali su puno puta do sada.

Humanitarnom akcijom „Najmlađi za najmlađe“ koju naša škola organizuje od 2013. godine, prikupljaju se sredstva kojim se pomaže rad Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu. Naši vredni učenici su i ove godine, sa svojim učiteljima Tatjanom Bojanić, Gordanom Adžić, Ljiljanom Pajić, Katarinom Janković, Katarinom Sinđić, Snežanom Birčanin, Jovankom Stanković, Milicom Dostanić i Goranom Stojanovićem napravili novogodišnje ukrase, čestitke, ramove… sve što može ukrasiti domove u vreme praznika, a sugrađani su ih kupovali po cenama koje su sami odredili, na taj način dali svoj doprinos i pokazali spremnost da pomognu u ostvarivanju plemenitog cilja – „Da se novi život rađa“.

Svoje rukotvorine prodavali su 23. decembra 2022. godine na platou ispred Gradske uprave Grada Valjeva, a sva novčana sredstva koja su prikupljena pokloniće Centru za vantelesnu oplodnju. Tom prilikom je, kao i prethodnih godina, ostvarena uspešna saradnja sa Gradskom upravom, posebno sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem i zamenikom gradonačelnika Nemanjom Petrovićem. Zahvalnost dugujemo i nekadašnjim članicama našeg kolektiva Milici Ostojić, načelnici za inspekcijske poslove Gradske uprave i Bojani Lalović-Milanović, bibliotekarki u OŠ „Nada Purić“ na pomoći i podršci u organizaciji i realizaciji naše humanitarne akcije.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X