мај 26, 2024
Valjevo

Danas počinje prijava za vaučere za odmor u Srbiji

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Građani od danas na šalterima „Pošte Srbije“ mogu da se prijavljuju za korišćenje vaučera za subvencionisan odmor u Srbiji.

Prijava za 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji u iznosu od 5.000 dinara počinje danas, a zainteresovani će se kao i ranijih godina prijavu obavljati na šalterima „Pošte Srbije“, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a prvi put i stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Neophodno je popuniti obrazac sa internet stranice Ministarstva turizma, koji se potom lično predaje na šalterima „Pošte“.

Uz prijavu se na uvid dostavljaju i potvrda o rezervaciji kod ugostiteja, lična karta ili pasoš, dok penzioneri dostavljaju foto-kopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili original penzioni ček.

Zaposleni stavljaju na uvid i original potvrdu o zaposlenju i ostvarenoj zaradi u mesecu koji prethodi onome u kome se podnosi prijava.

Studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X