јун 23, 2024
Valjevo

Božićna „Ulica otvorenog srca“ u Lajkovcu

Podelite post:

 

 

 

Juče je u Lajkovcu, ispred Gradske kuće, održana tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“, kolažni program namenjen najmlađima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac organizator je bio Kulturni centar „Hadži Ruvim“, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lajkovac, udruženjima i klubovima.

Program je započet novogodišnjom predstavom u izvođenju glumaca amaterskog pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba. Zatim je usledio maskenbal, a dok je žiri odlučivao o najboljim maskama na sceni su se smenjivale različite formacije plesnih studija „In“ i „Kolus“, od početnika do već ozbiljnih plesača. Najmlađe Lajkovčane zabavljali su klovnovi, žongleri i štulaši, sve vreme među njima bio je i Deda Mraz. Kao i uvek, ogromno interesovanje bilo je za oslikavanje lica. Na štandovima Božićnog mini bazara najviše su bili zastupljeni med i pčelarski proizvodi, liciderska srca i slatkiši, kao i različite rukotvorine.

Prilikom izbora najinteresantnije i najuspešnije pripremljene maske, žiri predvođen Vladimirom Tadićem, glumcem i direktorom Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba, imao je izuzetno težak posao jer su se roditelji i deca izuzetno potrudili, tako da je od tridesetak maski u dva uzrasta većina mogla biti nagrađena. Ipak, žiri je morao da se opredeli pa su posle dužeg većanja doneli odluku da u mlađoj uzrastnoj grupi prvu nagradu osvoji Anastasija Jovanović, drugu Mia Milanović, a treću Jovana Bogdanović.

Kod nešto starijih mališana najlepšu masku imala je Keti Selenić, drugo mesto zauzeo je Đurađ Živković, a treće Angelina Živković. Nagrađeni su medaljama, diplomama, edukativnim igrama i paketićima, a pobednicima u oba uzrasta pripale su i sanke.

Na „Ulici otvorenog srca“ uručene su i nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, na koji je stiglo 17 literarnih i 110 likovnih radova.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X