јул 27, 2024
Valjevo

Meštani sela Žabari blokiraju put zbog puta i kamenoloma

Podelite post:

Tridesetak meštana valjevskog sela Žabare za vreme praznika blokirali su saobraćajnicu kroz selo kako bi sprečili prolazak kamiona koji iz obližnjeg kamenoloma, od nedavno, tim putnim pravcem odvoze kamen. Meštani tvrde da je protekle tri godine, od kada je kamenolom firme V2 Trauser D.O.O. otvoren, kamen odvožen drugim putem, preko Bujačića, ali pošto je taj put pod teretom šlepera propao, sada su krenuli kroz njihovo selo.

Međutim„ ovaj majdan se nalazi u mioničkom selu Robaje. Urbanistička služba mioničke, a ni valjevske opštine vlasniku nije izdala nikakve dozvole za rad jer nema neophodne uslove. Nema prvi uslov koji majdan mora da ima, a to je prilazan put sa adekvatnom nosivošću“, dok vlasnik ima sve potrebne dozvole za rad,

Sporni put, koji meštane sela Žabare preko Pauna povezuje sa putnim pravcem Valjevo – Divčibare, nije prevučen asfaltom, nepropisne je širine tako da se na njemu jedva mimoilaze dva putnička vozila. Parkirani kamioni i šleperi zauzeli su celi put, jedva da pešak može proći pored. Tako da, kad krenu radovi u polju i kada seljaci krenu sa traktorima i priključnim mašinama, prikolicama sena… kako da prođu? Da vraćaju prikolicu dva kilometara nazad da bi ovi kamioni prošli“, kažu meštani sela Žabari.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X