7 јуна, 2023
Valjevo

Srbi ponovo prvi u svetu po doprinosu proverljivosti informacija na Vikipediji

Podelite post:

 

 

Globalna kampanja uređivanja referenci 1Lib1Ref (jedan bibliotekar, jedna referenca) dovela je Vikipediju na srpskom na prvo mesto po doprinosu proverljivosti članaka na Vikipediji.

Ukupno 37 urednika Vikipedije na srpskom jeziku unelo je čak 12.653 referenci u članke gde su one nedostajale, čime je Vikipedija na srpskom zauzela prvo mesto u svetu!

Kampanja uređivanja referenci se organizuje svake godine od 2016. godine, u susret danu Vikipedije, kako bi se povećala pouzdanost i proverljivost članaka koji se na njoj nalaze.

Vikipedija je jedno od prvih mesta na koje čitaoci dolaze pri potrazi za informacijama i zbog toga su ove kampanje posebno značajne.

Ovom kampanjom članci dobijaju nove i proverene izvore podataka, čime se pospešuje pouzdanost najveće slobodne elektronske enciklopedije, Vikipedije.

Već treću godinu zaredom sa ubedljivo najviše unetih referenci prvo mesto je zauzela Vikipedija na srpskom jeziku i nastavila niz uspešnog učešća u kampanji.

Iza Vikipedije na srpskom, slede Viipedija na poljskom sa unetih 4.227 referenci i francuskom sa 1.871 unetih referenci.

Pratitenas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X