јул 27, 2024
Valjevo

POJAČANA KONTROLA POLICIJE! Ova dva propisa kontrolišu saobraćajci narednih sedam dana

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Saobraćajna policija će od 6. do 12. marta pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i način prevoženja dece u vozilima povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije „Mreža saobraćajne policije Evrope“.Jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja je vezivanje sigurnosnog pojasa. 

Povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije „Mreža saobraćajne policije Evrope“, saobraćajna policija će pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa kao i načina prevoženja dece u periodu od 6. do 12.marta.

„Vezivanje pojasa jedan je od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja navodi se u saopštenju MUP-a.

Prošle godine zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode tokom prošle godine. Odnosno, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Saobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X