април 29, 2024
Valjevo

Odbojkašice Želje izborile „majstoricu“ za plasman u finale

Podelite post:

 

Sinoć je u Hali sportova Lajkovac viđeno potpuno drugo izdanje odbojkašica Železničara u odnosu na prvi meč polufinala plej-ofa Superlige Srbije u Obrenovcu. Odlična igra od starta utakmice, sa puno dobre energije, donela je sjajnu igru i ubedljivu pobedu protiv TENT-a od 3:0, po setovima 25:15, 25:22 i 25:20. Tim iz Lajkovca je izjednačio na 1:1 u mečevima, tako da će odluka o plasmanu u finale pasti u ponedeljak u Obrenovcu. Prvi finalista je Jedinstvo iz Stare Pazove, koje je i u drugom susretu pobedilo Crvenu zvezdu sa 3:1.

Utakmica je imala i humanitarni karakter jer su klub i Lajkovčani pružili podršku mladoj Lani Nedeljković za lečenje. Lana je članica Odbojkaškog kluba Železničar i učenica sedmog razreda OŠ „Mile Dubljević“. Lanini drugari bili su obučeni u majice sa njenim likom, koje je obezbedio OK Železničar.

Želja je sredinom prvog seta stvorio veliku prednost i ubedljivo dobio taj deo igre. Delovalo je da će drugi set pripasti gošćama, ali je u finišu lajkovački tim napravio seriju od 10:2, čime je pokazao da nema nameru da dozvoli TENT-u da promeni ritam utakmice. U većem delu trećeg seta sastava Branka Kovačevića održavao je prednost, uspešno suzbijao pretnje Obrenovčanki i priveo meč kraju bez ozbiljnijih trzavica.

Poene za domaći tim osvojili su: Ivanović 14, Milojević 12, Terel 11, Zelenović 8, Veltman i Tomić po 7 i Žakić 2. Na prijemu su se istakle Pakić i Ivanović, u blokadama i igri na mreži Milojević, u as servisima Ivanović, Zelenović i Žakić, Terel je bila pouzdana u bitnim momentima itd. U sastavu TENT-a ubedljivo najefikasnija bila je Mina Mijatović sa 17 poena.

Treća, odlučujuća utakmica biće odigrana u ponedeljak 15. aprila od 19 časova u Obrenovcu.

PR agencija „Pristup“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X